[vc_row][vc_column width=”3/4″]
Erdek Sosyal Hayat
Erdek’in ekonomik görünümü açısından üzerinde durulması gereken bir diğer alan da kentsel ihtiyaçlara bağlı olarak şekillenen ticaret sektörüdür. Ticaret sektörü içinde yer alan tüccar, esnaf ve zanaatkar grupları kent yaşamını kolaylaştıracak unsurlardır. İlçemizde ticari canlılığın arttırılması için ve özellikle turizm sezonunda turistlere daha fonksiyonel hizmet verilebilmesi için hal binasındaki yetersizliğin yarattığı sorunların çözülmesi gerekmektedir. Ayrıca büyük tüccar ve gürültülü zanaatkar grupların faaliyet göstereceği bir küçük sanayi sitesi ihtiyacı da çözüm beklemektedir.
Erdek’te turizm sektörü ile birlikte önem kazanan ve günümüzde Erdek için önemli bir gelir ve istihdam kaynağı haline gelen diğer bir ekonomik faaliyet kolu inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü bir yandan gelir ve istihdam yaratan bir faaliyet olarak ortaya çıkarken diğer bir yandan da özellikle 9O’lı yıllarda alt yapı hizmeti götürülemeyen bölgelerin de inşaata açılmasıyla ilçemizi önemli sorunlarla karşı karşıya bırakan bir faaliyet haline gelmiştir. Birbirlerine zarar vermeden gelişmesi gereken turizm ve inşaat sektörleri kısa vadeli çıkarlar doğrultusunda değerlendirilmişler ve birbirlerine zarar verir hale gelmişlerdir. İlçenin doğal turizm dokusunun daha fazla zarar görmemesi için imara açılan bölgelere alt yapı hizmetlerinin vakit geçirilmeden götürülmesi ve alt yapısı tamamlanmayan alanların imara açılmasından kaçınılması zorunluluğu vardır.
İlçenin önemli ekonomik faaliyet alanlarından biri de tarımdır, iklim ve arazi yapısının uygunluğu ölçüsünde geniş bir ürün çeşitliliği söz konusudur. İlçenin 30.630 hektarlık yüzölçümünün 7.840 hektarı tarım arazisidir. Tarım arazisi dışında kalan arazinin 17.686 hektarı da orman arazisidir. ilçede buğday, arpa, bakla, kuru fasulye, kırmızı biber, kırmızı soğan ve zeytin gibi temel tarımsal ürünler yanında elma, armut, kayısı, kiraz, şeftali, ceviz ve kestane gibi meyve ürünleri de yetiştirilmektedir.
Temel tarımsal ürünler içinde kırmızı soğan ve zeytin en önemli ürünler olarak dikkat çekmektedir. Ekonomik katkısı oldukça yüksek düzeyde olan zeytincilik 4.195 hektarlık alanda yapılmakta ve 5.220 ton civarında ürün elde edilmektedir. Yine 1.500 dekar alanda ekimi yapılan kırmızı soğanda 7.500 ton ürün elde edilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″]